دوره های محی

دوره های محیی

nng

تفکر در اسلام ارزش زیادی دارد و با توجه به موضوع و نتایج تفکر، ارزش آن متفاوت است، به طوری که گاهی یک ساعت تفکر سازنده، معادل ارزش عمر یک انسان است.

اندیشه، عالی ترین جلوه ی تلاش انسان برای اشرف مخلوقات بودن اوست فکر مقدمه ی هر عمل و رفتار است و هر چه این فکر ، با عمق و وسعت بیشتری باشد، عمل از لحاظ تاثیر گذاری و کارایی ارزش بیشتری دارد در قرآن و بیان معصومین راههای مختلفی برای تفکر بیان شده است مانند تفکر در احوال اقوام گذشته تفکر در ملکوت آسمان و زمین ، تفکر در مخلوقات الهی تفکر در اوامر الهی و…. بر پایه همین تفکر است که بسیاری دانشمندان از ظلمت کفر به نور ایمان رسیده اند.
در زمینه ی اهمیت تفکر پیامبر گرامی اسلام (صلی الله عليه و آله و سلم) می فرمایند : « ساعتی اندیشه کردن بهتر از یک سال عبادت است » خالق هستی در آیات فراوان، بشر را به مشاهده و تفکر در آفرینش دعوت می‌نماید که نتیجه آن رسیدن به توحید و حقیقت هستی است.

(سنريهم آياتنا في الآفاق و في أنفسهم حتى يتبين لهم أنه الحق أولم يكف بربك أنه على كل شيء شهید فصلت ۵۳

به زودی نشانه های خود را در افقهای گوناگون و در دل هایشان به ایشان خواهیم نمود تا برایشان روشن گردد که او خود حق است آیا کافی نیست که پروردگارت خود شاهد هر چیزی است.

برگ درختان سبز در نظر هوشیار / هر ورقش دفتری است معرفت کردگار – سعدی
درمیان مخلوقات هستی ، آسمان جایگاه ویژه ای دارد. درک بزرگی و عظمت کهکشانها به انسان کمک میکند تا بزرگی خالق آن را بهتر درک نماید. پس دانستیم که برای رسیدن به سعادت در دنیا و آخرت ، به فکر کردن نیاز داریم و برای بالغ و فعال شدن فکر باید مدتی بشنود و مطالعه کند.

جانور قریه شود از راه نوش / آدمی قربه شود از راه گوش

قیمت انسانها به این که چقدر و به چه چیز میاندیشند ، بستگی دارد. افکار انسان وابسته به نوع خودشناسی و جهان بینی اوست و نقش اساسی در انتخابها ارتباطات و رفتارهایش دارد پس چینشهای فکری غلط انسان را به انتخابها ، ارتباطات و رفتارهای غلط میکشاند و چینش های فکری درست آرامش قدرت و موفقیت را در همه عرصه ها در پی خواهد داشت.

برخی از مهمترین عناوین ذکر شده در این مبحث به شرح زیر است:

شماره 1

وجود مؤمن مثل خداست

شماره 2

نتیجه فکر کردن به دست آوردن قلب سلیم است

شماره 3

اهمیت سرمایه گذاری بر روی اندیشیدن

شماره 4

نسبت اهمیت فکر در مقایسه با عبادت

شماره 5

بزرگترین آفت فکر عادت است

شماره 6

به چه چیزهایی بیاندیشیم

شماره 7

چگونه فکر خود را راه بیاندازیم